Mandala rajzaim

A mandala egy szanszkrit eredetű szó, jelentése pedig kör. A mandalákat évezredek óta meditációs segédeszközként használják a gyakorlók. Elkészítési folyamata maga is egyfajta meditatív szertartás.

A hindu és buddhista tradíciók a mandalákat, illetve a mandala mintáit elsődlegesen meditációhoz, a tudat tágítására használják, és gyógyításra alkalmazzák. A mi kultúránkban ma több fajta céllal használják a mandalát: művészetterápiás eszközként, tér harmonizálására, spirituális fejlődés eszközeként. A mandala nem csak az önmagunkhoz vezető út egyike, hanem a világ működésének, és abban betöltött helyünknek a megértéséhez is elvezet.

A mandalák a regeneráció eszközei is, nyugtató hatásuk mellett a szervezet öngyógyító képességének beindítását érhetjük el, képesek ezen felül megnövelni az emberek energiaszintjét.

A mandalarajzaim készítésének folyamata maga a belső egyensúly, a tudatos jelenlét. Megnyugtat, ellazít, meditatív állapotba hoz, kreatív energiáimat mozgósítja. A formák és színek sokaságai, pedig segítenek kifejezni önmagamat, és megélni érzéseimet.

Kérdésed van? Írj most!

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező