"Mindig beteljesedik, amire lasszót vet égő fantáziád. Életfa nő belőle. Leszüreteled a magját. Teremtő mágus vagy. Jól válaszd meg vetésed talaját."
Szepes Mária

Spirituális utam már gyermekkoromban elkezdődött. Gyermekként korán a művészetek felé fordultam, leginkább rajzoltam és festettem, a környezetemmel is többnyire a rajzokon keresztül kommunikáltam. Visszahúzódó, inkább magányt kedvelő, abban alkotni tudó gyermek voltam - és ez egyébként most is jellemző rám. Rengeteget olvastam, érdekelt az ezotéria világa, a mítoszok, folyton kutattam az élet nagy kérdéseit, hogy mi végre vagyok e világon, egyáltalán mi ez a világ, ami körülvesz? Édesapám hirtelen és korai halála után erős spirituális megtapasztalásaim voltak, de aztán tinédzser koromra bezáródtam. Az ezt követő két évtizedben nem találtam a helyem, nem igazán tudtam mit akarok elérni az életben, nem tudtam ki vagyok, mi a dolgom itt a Földön. Sodródtam és közben még önpusztító életet is éltem. Szívemet bezártam. Végül egy krónikus betegség diagnózisa térített észhez. Majd első gyermekem születése, az ő különleges kis lénye nyitott meg újra, és léptem ismét a spiritualitás útjára. De erősebben, mint valaha - szomjaztam a tudásra. És az élet rendre hozta is elém a Tanítókat. Belső énem rejtelmeit szisztematikus spirituális gyógyító munkával fedeztem fel. Nagyon sokat dolgoztam magamon, egyre mélyebbre és mélyebbre ástam.

 Aztán észrevettem az életemben egy visszatérő félelmet, ami gátolt bizonyos élethelyzetekben. Tudtam, éreztem, hogy ennek a viselkedési mintának a gyökere egy korábbi életem meghatározó eseményéhez nyúlik vissza. Ezért elhatároztam, hogy utána járok mi történhetett velem. Először a regressziós hipnózis merült fel, mint lehetőség, de aztán a sors keze egy energiagyógyászati tan felé irányított, ahol a gyógyítás részét képezi a reinkarnációs utaztatás is. Nem véletlenül. Kezdtem megérteni ki vagy mi nem vagyok – az árnyék oldalamat. Felhagytam korábbi életmódommal, elengedtem rejtett félelmeket, megértettem kapcsolatokat, kapcsolódásokat és univerzális törvényeket. Rengeteg régi seb gyógyult be és lassanként megnyitottam szívemet. A mély belső átalakulás az életem minden területén megmutatkozott. Kezdtem megérteni, hogy ki vagyok és mi a feladatom. Megtanultam befelé figyelni, a fentről jövő útmutatásokra. Fejlesztettem intuíciómat, tisztánlátásomat, érzékelésemet. A puzzle darabkák kezdenek összeállni, de persze még nem minden részlet látható. A tanulás élethosszig tart.

 Az életmódváltás munkaváltozással is járt, mivel már pontosan tudtam, hogy a művészetek felé van dolgom, alkotás nélkül nem élhetek, és az emberek segítése is legalább ugyanennyire feladatom. A kezdetek nekem sem voltak könnyűek, semmi sem úgy alakult, ahogyan terveztem, azonban a viszontagságok megtanítottak egy jelentős erényt. Hogy képes legyek hinni és bízni önmagamban, az Életben és az Isteni Tervben. Elfogadni a változást alázattal, és kitartó szorgalommal menni a céljaim után. A folyamatos befelé figyelés és változás által jutottam el ide.

A festészet és rajzolás is egyre intenzívebben tért vissza életembe, ahogy kezdtem a középpontom megtalálni. A folyékony festészet, vagy ahogy én hívom Fluid Art nagy szerelem lett, ezt a technikát workshopokon tanítom is már évek óta.

 Ha úgy érzed tapasztalataimmal téged is át tudnálak segíteni a változáson,  várom jelentkezésedet!