BLOG

Auralátás

hogyan lassuk es olvassuk az aurat1 111561

Bevezető

Ez az iromány remélhetőleg választ ad az aurát körülölelő számtalan kérdés többségére és szétoszlatja az aurával kapcsolatos tévhiteket. Megtudhatod mi is az aura, hogyan néz ki, mire jó, ha képes vagy érzékelni, és természetesen legfőként azt, hogy hogyan tanulhatja meg bárki az aura látását. Az aura látása nem olyan nehéz, mint ahogy azt elsőre gondolnád - mármint ha megfelelően gyakorlod. Ez egy nagyon egyszerű és közérthető edzőprogram, amely lépésről lépésre elmagyaráz minden lényeges dolgot, amit az auráról tudni kell. Az elején fogjuk kezdeni, először a legkönnyebben látható aurákkal, azaz a színek aurájával, hogy végül majd áttérjünk a jóval bonyolultabb emberi aurára is.

Az aura a látható része azoknak a finomenergia folyamatoknak, amelyek minden fizikai dolog belsejében zajlanak. Minden anyagnak van valamilyen aurája - még egy egyszerű kőnek is - bár összehasonlítva a szivárvány színeiben pompázó emberi aurával az egyszerű tárgyak aurái elég silánynak tűnhetnek.

energ human 1 dd5c7cb2

Aura vesz körül minden fizikai dolgot, életerőt, színt, és természetesen minden más energiaforrást. Az első fejezetek megismertetnek bennünket azzal a kevéssé ismert ténnyel, hogy magunknak a színeknek is van aurájuk. Minden színnek egyedi aurája van. Ez az aura teljesen más színű, mint az eredeti szín. Azok az aurák, amelyeket erős, elsődleges színek sugároznak ki, sokkal erősebbek és könnyebb is őket látni mint más auratípusokat. A színek auráit használva segítségként, a legtöbben általában rögtön az első alkalommal képeseket az aurát látni. Mindkét szerv, a szem és a szemöldökközpont is ugyanabban a körzetben helyezkedik el. Az elhelyezkedésük miatt, azt feltételezhetjük, hogy hasonlóak a funkcióik mindkét szervnek, és közeli kapcsolatban állnak egymással (a szemek, a szemöldökközpont, és az agy látóközpontja össze vannak kötve egymással). A kutatásaim a következőket látszanak alátámasztani: A nem-fizikai látás minden formája közeli kapcsolatban áll a normál optikai látás folyamatával. Bár közeli kapcsolat van az optikai látás és a szemöldökközpont között - az aura nem a fény valamely típusa. Néhány ember azt hiszi, hogy az aura még a fény egy formája, csak magasabb frekvenciájú, mint a normál fény - és ez csak a tisztánlátók számára látható. Ha ez igaz lenne, akkor képesek lennénk érzékelni és megmérni ezt a fényt a ma használatos bonyolult elektronikus műszerekkel. Vannak olyan tudományos műszerek (például kamerák, stb.), amelyeket rá lehet hangolni a fényspektrum bármely tartományára és így érzékelni is - mindegy mennyire finom az a fény. Például: Az infravörös, ultraibolya, x-sugarakat, gamma-sugarakat, stb. ezek a műszerek mind-mind képesek érzékelni, de az aurát nem. Ezért hát logikusnak tűnik arra következtetni, hogy az aura nem a fény valamely formája. Összefoglalva a fentieket: Az aurikus látás össze van kapcsolva és függ a normál látástól. Amit látsz és auraként érzékelsz, az valójában az agy által létrehozott képe illetve megfelelője annak az energiának, amely az élettelen és élő dolgokból sugárzik. A fizikai szemeidet használod arra, hogy ráhangold és ráfókuszáld a szemöldökközpontodat erre az aurikus energiára. Miután, az a kép amit látsz, elektromos jelek formájában megérkeznek a látóközpontba, az agy lefordítja és értelmezi őket. Ennek köszönhetően az agy színes fényfoltokként jeleníti meg az aurát, amely körbeveszi a megfigyelt dolgot.

Hogyan működik az auralátás?

27451693d2c026f15aa679e144a158f1 b9bbe881

A fény mindenképp szükséges ahhoz, hogy a szemöldök csakra ráhangolódjon és odafókuszáljon az aurikus energiára. Az aura valójában ennek az aurikus energiának a vizuális képe, amelyet az agy látóközpontja idéz elő. Ez lehet az egyetlen logikus magyarázat az aurikus látásra. Az aurikus látás - mint a tisztánlátás egyéb formái is - a szemek és a normális optikai látási folyamatok működésétől is függ. A fizikai és nem-fizikai látás nagyon közeli kapcsolatban vannak egymással. Mindkettő az érzékelés egy formája, amely lehetővé teszi az agy számára, hogy különböző fajta energiákat érzékeljen, amit aztán képként jelenik meg előttünk. A szemöldök csakra (harmadik szem, szemöldökközpont) jóval finomabb energiákat érzékel, mint amilyen fényenergia. Ezeket az energiákat a szemöldök csakra csakis akkor tudja érzékelni, amikor aktív és rá van hangolva arra, hogy fogadja ezt a fajta energiatípust. A szemöldök csakra a szemek között (szemöldökök között) helyezkedik el, és közvetlen összeköttetésben áll a normális optikai látással. A szemöldök csakra által érzékelt energia, elektromos jelek formájában, szintén áthalad az agy látóközpontján - ugyanúgy mint normális látás esetében. Az agy értelmezi ezeket a jeleket is - bármit amit érzékel - és egy vizuális képet állít elő belőle. Tehát az aurikus energiából is vizuális képet alkot - színes fényfoltokként alkotja meg az aurikus energiát, amelyek körbeveszik a szemlélt dolgot, és ezt nevezzük mi aurának.

Auraérzékelő kamerák

Léteznek olyan kamerák, amelyek képesek lefényképezni az emberi aurát? Manapság már bizony, még a saját aurádról is kaphatsz fényképet egy pszichikus vásárban. Hogyan lehetséges ez? Nos, ezek az úgynevezett auraérzékelő kamerák nem az aura aktuális képét mutatják, ezek nem képesek látni az aurát. Az ilyen kamerák csupán előállítják az aura illúzióját egy filmen.

Human Aura Photography

  1. Érzékelőket helyeznek el a bőrön, vagy beépítik őket a székbe, amelyre leül a páciens, és így érintkeznek vele. Ezek az érzékelők érzékelik a bőr elektromos ellenállását (galvanikus bőr feleletet). A bőr elektromos ellenállása változik, attól függően, hogy milyen a só- és nedvességtartalma. Ezeket sok minden befolyásolja - diéta, folyadékok, egészség, hőmérséklet, érzelmek, hangulat, aktivitások, izzadás, stb.
  2. Ezeket az érzékelt jeleket (információkat) bevezetik egy elektronikus processzorba, amely egy kamerához (általában egy kis fekete doboz) van kötve, és amely értelmezi őket. Ez a processzor aztán elektronikus jelmintákat generál ezekből a beérkező információkból attól függően, hogy hogyan van beprogramozva.
  3. . Ezeket a jelmintákat aztán egy speciálisan módosított kamerába vezetik. A kamera belsejében, egy optikai színező készülék különböző színes fénymintákat állít elő, és rávetíti ezt arra a képre, amelyet a kamera vesz. Ez adja a pácienst körülvevő színes aura illúzióját - az aura képe tehát attól függ, hogy milyen jelek érkeztek a személytől.

    Ezért, mivel ezek a kamerák így működnek, csak ritkán mutatják a valódi aurát. Ez a színminták sokféle lehetséges variációja miatt van, amelyet a némileg eltérő jelek, miatt érzékel így - ha már csak egy kicsit megváltozik a jel, egész másként fest az aura a fényképen. Nagyon nehezen lehetne találni két ugyanolyan szenzoros leolvasást, amelyet egy személyről készítettek, és ebből következően két azonos fényképet, amely ugyanarról a személyről egyazon napon készült. Az aura fénykép valójában a kamera tervezőjének az elképzelése arról, hogy hogyan kellene kinéznie az aurádnak, a kutatásai szerint. Ezeket a kutatásokat tisztánlátók segítségével végzik és összekapcsolják a látott aurát a bőr aktuális galvanikus ellenállásával, s így következtetik ki, hogy mikor milyennek kellene lennie. A tervezők minden galvanikus értékhez hozzárendelnek egy-egy színárnyalatot. Az aura fénykép tehát egy elektronikus úton előállított illúzió, nem pedig az aura aktuális és valódi képe.
A fény és az aura

Energiekorper 90551b48

A fény mindenképpen szükséges ahhoz, hogy bárminek is láthassuk a fő auráját. Az élő aura reagál a fény jelenlétére - kiterjeszkedik és megerősödik. Ez a reakció leginkább akkor vehető észre, amikor egy élő aurát közvetlen napfénynek teszünk ki. Azt is mondhatnánk, hogy az aura fényérzékeny. Alapos megfigyeléseket végeztem ezzel a fényreakcióval kapcsolatban. Megfigyeltem emberek auráját bent a házban, és aztán kint a napsütötte szabadban is. Az emberek élő aurája megnövekedik, szétterjeszkedik a napfényben és sokkal erősebb és tisztábban ragyogó lesz. Az élő aurák tisztán ragyognak, életerőtől duzzadnak, ha közvetlen napfénynek tesszük ki őket. Láttam aurákat, amelyek a normál méretük többszörösére nőttek a napfény hatására. Egy másik érdekes megfigyelés, hogy bár az aura nem fény, de szükség van fényre az aurikus látás működéséhez. A fő aurát nem lehet teljes sötétségben látni. Ha az aura nem fény, akkor miért van szükség fényre, hogy láthassuk? Ez azt mutatja, hogy a fény és az optikai látás, fontos része az aurikus látásnak is.

Teljes sötétségben is lehetséges látni valamiféle gyenge aktivitást az energiatest körül, közel a bőrhöz. Ez majdnem láthatatlan, úgy néz ki, mint sok-sok nagyon apró, nagyon gyenge kék színű szikrák. Ezek nagyon haloványak és leginkább az ujjhegyeid körül láthatóak, amikor a két kezed ujjhegyeit összetolod és összeérinted magad előtt. Lehetséges látni apró de intenzív fénypontokat is, amelyek a teljesen aktív energiaközpontokból (csakrákból) áramlanak kifelé. A csakráknak nagyon aktívnak kell lenniük ahhoz, hogy ezek a fénypontok láthatóak legyenek, és erősen a célszemélyre kell fókuszálni. Ez sok gyakorlást igényel, és a célszemélynek szellemileg fejlettnek kell lennie, ahhoz hogy ezt megláthassuk. Sokkal könnyebb ezt látni, ha van egy kis fény is a szobában - még ha csak annyi is, hogy legalább elmosódott árnyékokat láthassunk, mert így van mire fókuszálni.

Ahhoz, hogy sötétben is megfigyelhessük az energia test valamely részét, a memória alapú vizualizációt használjuk arra, hogy a szemöldökközpontot a célpontra fókuszáljuk. Tudni kell azt is pontosan, hogy hol helyezkedik el a célszemély (teljes sötétség esetén), képesnek kell lenni megsaccolni a távolságát, alakját és helyzetét, és tisztán látni az elmédben. A fentiek miatt, azt gondolom, hogy mind az asztrális látás, mind pedig tisztánlátás szerepet játszik azoknál, akik képesek az energiaaktivitást teljes sötétségben is érzékelni. Ez tűnik az egyetlen logikus magyarázatnak erre a jelenségre.

Megjegyzés: Fényre nincs szükség a tisztánlátás, és az asztrális látás működéshez, de a szemek és a fókuszáló képességük még ez esetben is használva vannak, csak ilyenkor memória alapú fókuszálás és vizualizáció van használva a normális fény alapú fókuszálás helyett. Az asztrális látás és a tisztánlátás lehetővé teszi, hogy ugyanolyan tökéletesen láss teljes sötétségben is, mint fényes nappal.

A színek aurája

A fizikai színek aurájának pontos színárnyalata és erőssége nagyban változhat a szemlélt fizikai szín árnyalatától és erősségétől függően. Az aurára kihatással van a háttér színe is, amely a szemlélt tárgy mögött van, amikor az auráját figyeled. Az aurikus színek kinézetükben nagyon hasonlítanak az utóképekre. Az utóképek akkor jelentkeznek, ha mondjuk 20 másodpercig vagy még tovább bámulunk egy erősen megvilágított színre, és aztán gyorsan becsukjuk a szemünket vagy másfelé nézünk. Sűrűn azt gondolják, hogy az utóképeket a szemben található pálcikák és csapok színvesztesége okozza, amelyet az idéz elő. hogy túl sokáig bámulunk egyetlen színre. Ez generálja a negatív vagy komplementer színét annak a színnek, amelyet nézünk. Az utókép mindaddig ott marad a látómezőnkben, amíg ezt a színveszteséget nem korrigálja a szem, és vissza nem tér normál állapotába. Én nem egyezek ezzel az elmélettel, és erre nyomós okom is van. Az utóképek akkor jelentkeznek, ha hosszú ideig bámulunk egy színes tárgyra - 20-30 másodpercig vagy még tovább. Ez az, amiért nem egyezek ezzel az elmélettel. Amikor az aurikus látás már fejlettebb, a színek auráját szinte azonnal tisztán lehet látni, amint az aurikus látásunkat ráfókuszáltuk a színes tárgyra. Nincs szükség hosszabb idejű bámulásra ahhoz, hogy az aura láthatóvá váljon.

Kepernyofoto 2017 07 20 0.02.07 80efe36d

Az aura megjelenésének a módja azonban más, mint ahogyan az utókép jelenik meg. A meztelen bőrből épül ki és ott gomolyog - nem halványodik el lassan a látómeződben, mint ahogy az utókép -, a szemed előtt növekszik. Az élő aura színei nem holmi halovány árnyékként kezdenek megjelenni, lassan belekúszni a látómeződbe és aztán egyre mélyülni és erősebbre növekedni. Ez egyetlen sűrű szín, már az első megjelenésekor, olyan mint egy vékony fénycsík a bőr peremén - amely az éterikus aurát jelzi, és amely közel van a bőrhöz, s teljes méretében akár 2-3 lépésnyire is kiterjedhet. De az aura nem csak egy halvány körvonal a bőr körül, hanem egy nagy ragyogó színfelhő egyedi sűrűséggel és mélységgel. És végül, ha miközben az aura megjelenik, lassan fókuszt váltasz vagy pislantasz, azonnal eltűnik - és csak néhány másodperc múltán jelentkezik újra - míg egy utókép nem tűnik el.

Periférikus látás Az aurát a periférikus látásunkkal láthatjuk és ha direkt az aurára fókuszálunk, akkor az aura nem lesz látható. Ahhoz, hogy láthasd az aurát, egy kicsit a szemlélt tárgy mögé és mellé kell nézned. A periférikus látómező nagyon érzékeny a mozgásra, sokkal jobban mint a fókuszált központi látómező. Képes érzékelni az olyan finom és rendkívül gyors mozgásokat is, amelyet a központi fókuszált látómező nem. A periférikus látás rendkívül érzékeny a különböző finomenergiákra is, amelyek körülvesznek bennünket. A legtöbb emberrel már történt olyan, hogy valamilyen mozgást láttak a szemük sarkából, de mikor odanéztek és ráfókuszáltak, már semmi sem volt ott.

Az emberi aura Az emberi aura egy energiamező, amely körbeveszi az emberi testet, és visszatükrözi a finom életerő-energiákat, amelyek benne és körülötte működnek. Olyan ez, mint a mágneses mező, amely körbevesz egy egyszerű mágnest. Mint a mágneses mező is, az aura is a fizikai anyagon belül generálódik, de kihatással van rá a környezet is. Az auránkon árfolyó energiák tesznek bennünket olyanná, amilyenek most vagyunk, és az aurára kihatással van az életstílusunk, a környezetünk, és az életkörülményeink is. Az aura visszatükrözi a szervek működését, egészségi állapotunkat, mentális aktivitásunkat, és érzelmi állapotunkat. Jelzi a betegségeket - jóval azelőtt, mielőtt még a tünetek fizikai szinten is jelentkeznének. Az aura ereje és tulajdonságai attól függnek, hogy mennyi és milyen minőségű energia folyik át rajta. A fő emberi aura a test körül helyezkedik el, rétegszerűen. A fő aura az elsődleges energiaközpontokból (csakrákból) sugárzódik ki. A különálló színrétegeket nehéz látni anélkül, hogy kifejlesztenéd a magasszintű aurikus látásodat, és nem árt, ha az aura látásához szükséges ideális körülmények is mind jelen vannak. Közel a bőrhöz van az éterikus aura. Ezt sokszor egészséghüvelynek is nevezik. Ez úgy néz ki (aurikus látással nézve), mint egy halvány és keskeny fénycsík, közel a bőrhöz, a test vonalait követve. Ez általában nem vastagabb 1-1.3 centiméternél - a személy egészségi állapotától függően. Olyan, mint egy sűrű, halvány füstszerű valami, ami a bőrhöz tapad. Ez a az energiatest látható része összezsugorodott állapotában. Alvás közben az éterikus aura kinyílik és kitágul (nagyobb és finomabb lesz), azért, hogy vitalitást szívjon magába és aztán tárolja azt (univerzális energia). Alvás után az energiatest becsukódik és sűrű burkot képez a fizikai test körül, közel a bőrhöz. Ez tárolja mindazt az energiát, ami a fizikai életbenmaradáshoz kell. Az energiatest végeredményben olyan, mint egy élő, tárolásra szolgáló akkumulátor. Alvás közben automatikusan feltöltésre kapcsol, és kicseréli az elhasználódott energiákat.

Az aura alapvető színárnyalatai Az aura alapvető színárnyalatát nevezzük az aura domináns színének. Ez a leginkább látható szín, ezt a csakrák által generált színek egyvelege alkotja. Természetesen a domináns színen kívül, még sokféle más szín is van egy személy aurájában, de ez az ami általában elsőre látható. Sok ember úgy gondolja, hogy az embereket kategorizálni lehet az aurájuk domináns színe alapján. Piros - érzékenység, egészség, vitalitás, nyers energia Narancs - érzelem Sárga - személyes vonzerő, mentális erő, intellektus, erős személyiség Zöld - szellemiség, lelkiség, szeretet, természetes gyógyító, közeli kapcsolat a természettel Kék - magasan fejlett szellemiség, vallásos, természetes tanár, gyógyító Lila - nagyon magas fejlettségű szellemiség, pszichikus, tisztánlátó, vallásos, tanító és gyógyító Arany - talán a legmagasabb fejlettségű szellemiség és pszichikus képességek - szakértő Szerintem ez a fajta kategorizálás nem igazságos és teljesen félrevezető lehet. Az egyéni színek jelentése jól ismert. Az emberi aura egy olyan bonyolult és állandóan változó szerkezet, hogy lehetetlen ilyen egyszerűen kategorizálni az alapján valakit. Például: Adott egy személy akinek a kék a domináns szín az aurájában, de jelenleg épp érzelmi krízist él át ezért az aurája el lesz árasztva nagy narancssárga foltokkal. Ez egy időleges állapot, és mikor a krízis megszűnik, az aurája ismét vissza lesz állítva természetes kékre. De ha ilyenkor nézi valaki, akkor könnye azt hiheti, hogy a narancs az aurájának a domináns színe. Nagyon sok dolog van, ami időlegesen megváltoztathatja az aura megjelenését - néha csak egy órára, máskor meg többre. Az áhítatos imádkozás például, magas szellemi gondolatokat és mély szellemi szeretetet generál. Egy instabil, érzelmektől túlfűtött domináns és erőszakos személy, akinek mondjuk az aurája természetesen állapotában piros és narancs, fekete sávokkal benne, most szintén képes generálni magas szellemi színeket az imádkozás alatt. Ez időlegesen elönti az aurát, és olyan kinézetet kölcsönöz az aurájának, mintha ez a személy egy magasan fejlett spirituális ember lenne - pedig csak az imádkozás hatására elrejti az igazi színeit és igazi természetét.

Miért nem képes sok ember látni az aurát, vagyis hol rontják el? A legfőbb oka ennek az, hogy az emberek azonnal az emberi aurát akarják látni. Az emberi aura nem jó gyakorlóterep egy kezdő számára. Egy önkéntes nyugodtan ül és vár hosszabb ideig, amíg te erőlködve bámulod, hogy megpillanthasd végre az auráját. Próbálsz relaxálni és koncentrálni - és tökéletesíteni egy trükkös vizuális technikát - mindezt egyszerre. A tudatalattid közben azon aggódik, hogy vajon mit gondolnak mások rólad. Vajon unalmas számukra? Türelmetlenek? Talán azt hiszik, hogy bolond vagy, vagy hogy nem vagy képes rá? Vagy mindkettőt egyszerre? Ezek a feszültségek, finom gátakat alakítanak ki benned és megakadályozzák a relaxált állapot elérését, amely az aura látásához kell. Eredmények elérése ilyesfajta nyomás alatt, kezdőként, majdhogynem lehetetlen. Akkor szokta valaki elkezdeni látni az aurát, amikor fáradt, és nem akarja látni. Nagyon fáradt, nagyon relaxált, alvajáró állapotban, a szem erőltetett nyitva tartásával, erős mentális nyitóakció végezhető a szemöldökközpont helyén - a szemek között. Ezzel stimulálva a szemöldökközpontot és ezzel a relaxált, nem-fókuszált tekintettel egybekötve egy spontán auralátást eredményezhet. Ha később megpróbálod újra látni az aurát, sokszor nem sikerül, mert túl éber vagy és tudatosan próbálkozol, nem vagy relaxált állapotban, így nem működhet az aurikus látás. Tartsd ezt észben, miközben az első auralátással próbálkozol. Remek ötlet a színek aurájával kezdeni, mert ez jó alapot ad az emberi aura látásához is. A színek aurája sokkal sűrűbb és ezért könnyebb látni, mint az emberekét. Ez elősegíti az auralátó technika megtanulását, sokkal könnyebbé és gyorsabbá téve a fejlődést, hogy később aztán a sokkal nehezebben látható emberi aurán is elkezdhessünk gyakorolni. Ahhoz, hogy láthasd az aurát, képesnek kell lenned relaxálni és koncentrálni egyazon időben, és el kell sajátítanod a szemek fókuszálásának egy különleges, trükkös módját is. Az aurán át kell bámulni - nem szabad közvetlenül ránézni!

Gyakorlás Először is egy kis jófajta lágy fényre lesz szükséged a gyakorláshoz. Nem sűrű füsthöz, hanem lágy fényhez. Nagyon fontos, hogy semmiféle erős fény ne tükröződjön a szemeidben. A legjobb ha a fény mögüled vagy fölüled jön. Ha például egy ablak van a szobádban, ami elönti a látómeződet és az egész szobát miközben az aurát nézed, akkor az valószínűleg meg fog zavarni, és nagyon megnehezíti majd az aura látását. Egy 100 wattos égő, amely fölüled és mögüled árasztja fényét, tökéletesen megfelel. Szerezz egy könyvet és borítsd be a külsejét egy erős elsődleges kék vagy piros színű papírral. Állítsd fel ezt a beborított könyvet mondjuk egy asztalon, úgy 6-7 lépésnyire magadtól (kb. 2 méternyire). Kísérletezz a helyes távolsággal, amíg meg nem találod a számodra megfelelő távolságot, de a minimum távolság 4 lépés kell, hogy legyen (1.2 méter). Győződj meg arról, hogy a háttér valamilyen sima semleges színű fal. A háttér semmiképp ne legyen erős élénk színű fal, vagy valamilyen rikító színű tapéta. Ha a fal színe nem megfelelő, akkor helyezz egy semleges színű papírlapot vagy ruhát (lepedőt) a könyved mögé. Ezek közül bármelyik tökéletesen megfelel e célra. (A könyv csak támaszként szolgál a színes papírhoz, vagyis te a színes papír auráját fogod látni, nem pedig a könyvét. Ha mondjuk egy téglát használsz a könyv helyett, az is tökéletesen meg fog felelni, ahogy az is ha egy színes papírdarabot függesztesz fel egy semleges színű fal előtt.) A piros és kék szín aurája a legkönnyebben látható, mert nagyon erős és élénk. Az aura színének az erőssége és árnyalata a papír színének az árnyalatától és erősségétől függően változik, ezért elsősorban, elsődleges erős színeket használj. Bármilyen erős színű tárgyat használhatsz erre: ruhákat, konyhai dobozokat, játékokat, vagy négyzet alakú kivágott színes papírokat amelyeket a falra akasztasz. Csukd be a szemeidet, vegyél néhány mély levegőt és relaxálj. Amikor már elég nyugodt vagy, nézz rá a könyvre. A szemeiddel ne fókuszálj semmire, egy kicsit a könyvnek oldalt és mögé nézz. Olyan ez, mintha csak néznéd, de nem fókuszálnál a mögötte lévő falra. Az egész lényege az, hogy teljesen relaxáld a szemeid fókuszát, és a tárgyat a periférikus vagy oldalsó látómeződdel szemléld. Oldalsó látómező alatt a normális fókuszált látómező szélét értem, nem pedig a szemed sarkán is túli részt. - Lágyan tartsd meg ezt a tekintetet és relaxáld a szemeidet. Csak használd ezt a relaxált fókuszt és ne próbáld erőltetni, megfeszíteni a szemeidet vagy a homlokodat közben. Koncentrálj. Egy intenzív, de nagyon relaxált, nyugodt tekintetre van szükséged, olyan tekintetre. mint mikor napközben révetegen álmodozol. Amikor pislantanod kell, pislants nyugodtan, mert különben a szemeidben feszültség lép fel, és égni és könnyezni kezd. Pislants normálisan, a fókuszod megváltoztatása nélkül, és ne legyél szórakozott. A pislantás hatására az aura el fog tűnni- 1-2 másodpercre, de aztán gyorsan megjelenik ismét - ha nyugodt és relaxáltan fókuszált maradsz. Megtanulni megtartani a fókuszodat, miközben normálisan pislogsz, nagyon fontos része az aurikus látás elsajátításának. Mindenképp szükséges valamilyen szemöldökközpont-aktivizáló gyakorlat is, hogy stimulálni tudd a szemöldökközpontodat, hogy az érzékelni kezdjen. Ez teszi lehetővé, hogy érzékeld a célszemélyt körülvevő energiákat - az aurikus látásoddal. A színek auráját lehetséges látni enélkül is, de az élő dolgok auráját elég nehéz - anélkül, hogy stimulálnád és megnyitnád a szemöldökközpontodat. Emlékszel milyen érzés nagyon-nagyon fáradtnak, teljesen kimerültnek lenni? Emlékszel milyen érzés, amikor nem aludtál már napok óta, és nagyon nehezen tudod nyitva tartani a szemeidet? Emlékszel milyen érzés, amikor a szemeid állandóan maguktól le akarnak csukódni? Milyen érzés küzdeni a szemeiddel azért, hogy nyitva maradjanak? Ha visszaemlékezel és jobban megfigyeled milyen volt, észreveszed, hogy ez egyfajta különleges érzettel párosul: olyan mintha egy nehéz, homályos fátylat próbálnál fellebbenteni a szemeid mögött. A fáradt szemek küzdelme a nyitva maradásért egy erős mentális nyitóakciót hoz létre a szemöldökközpont helyén - és így stimulálva lesz a harmadik szem. Ez a mentális nyitóakció a teljes testi tudatosságodat a szemöldökközpont helyére fókuszálja. Amikor a testi tudatosságod a test egyetlen pontjára összpontosul, és azt a részt az elméddel manipulálod, akkor valójában az energiatestet stimulálod azon a helyen - egyfajta dinamikus formában. Ha ez a mentális nyitóakció elég hosszú ideig folytatódik, és elég mentális erőkifejtés van mögötte, akkor a szemöldökközpontod (harmadik szem) elkezd megnyílni. Ha akkor csinálod ezt a mentális nyitóakciót, amikor relaxált vagy, és a célszemély a látómeződben van - és nem nézel közvetlenül a célszemélyre - akkor egy spontán auralátás fog megtörténni. Most térjünk vissza a színes beborított könyvhöz! Miközben folyamatosan, relaxált fókusszal nézed a kék vagy piros könyvet - használd ugyanazt a mentális nyitóakciót, amit fent ismertettem. Összpontosítsd a testi tudatosságodat a szemeid közé. Érezd ezt a helyet az elméddel - koncentrálj minden érzékeddel, a teljes testi tudatosságoddal erre az egyetlen területre. Gyengéden dörzsöld meg az ujjvégeiddel a szemeid közötti bőrfelületet, és kicsit fölötte is, a szemöldökközpontodnál. Ez segít érezned azt a helyet, és arra a pontra fókuszálnod a testi tudatosságodat. Váltsd át a teljes testi tudatosságodat a szemeid közti területre - koncentrálj oda, hogy tudatában legyél annak a területnek. Mentálisan emeld fel azt az egész területet - mintha a szemeidet kényszerítenéd, hogy nyíljanak ki - de ne engedd a fizikai izmaidnak, hogy megfeszüljenek vagy bármi más módon reagáljanak erre a nyitóakcióra ( hisz ez mind mentális cselekvés). Különítsd el azt a mentális parancsot, amely a szemhéjaid felemelkedéséért felelős. Szemléld magad közelről. Képzeld azt, hogy a szemeid nagyon nehezek, ás engedd őket lecsukódni és kinyitódni őket párszor egymásután. Figyeld meg, hogy mely izmok működtetik ezt a folyamatot. Most használd ugyanezt a mentális parancsot - az elme alapú testi tudatosságot azon a területen - de anélkül, hogy a szemhéjizmaid engedelmeskednének. Csináld ezt újra és újra - emeld, emeld, emeld - mintha egy nehéz árnyas fátyolt emelnél fel a szemeid mögött, a harmadik szemed elől. Ismételd ezt a nyitóakciót újra és újra, de ne engedd meg magadnak - vagy bármely izmodnak - hogy megfeszüljön vagy válaszoljon. Ez eleinte egy kicsit trükkösnek tűnik, de kis gyakorlással könnyen elsajátítható. Ez a mentális nyitóakció nagyon fontos. Ez az első lépés, ahhoz, hogy megtanuld irányítani a szemöldökközpontodat és később akár az energiatestedet többi részét - ha úgy döntesz, hogy ki szeretnéd fejleszteni a teljes tisztánlátó és pszichikus képességeidet. A kezdeti szakaszban úgy érezheted, hogy túl nagy területet emelsz meg a homlokodnál. Még ha akár egy nagyobb területet is emelsz mentálisan - mert nem tudsz pont a harmadik szem helyére koncentrálni -, akkor is lesz bizonyos mértékű nyitó hatása a szemöldökközpontra nézve. Gyakorlással, képes leszel ezt a mentális nyitóakciót csipán a szemöldökközpont területére szűkíteni. Ha csinálod ezt a mentális nyitóakciót, stimulálni fogod vele a szemöldökközpontodat - és aktivizálásra kényszeríted. A folyamatos relaxált fókuszálás a megfigyelni kívánt személyre, ráhangolja a szemöldökközpontot a személy által kisugárzott finomenergiákra. Ezek az energiák elektromos jelek formájában az agy látóközpontjába jutnak, ahol értelmezve lesznek és mi a személyt körülvevő színes fényburokként fogjuk érzékelni, azaz auraként. Ha már elkülönítetted a megfelelő mentális nyitóakciót, és meg tudod mentálisan csinálni, észre fogod venni, hogy a fátyol egyik oldalát könnyebb lesz felemelni, mint a másikat - általában a jobboldalit könnyebb. Ezt az érzést az agy két féltekéje okozza - egyiket könnyebb használni, mint a másikat. Ha ezt a problémád tapasztalod, akkor alkalmazz az óramutató járásával megegyező mentális forgó mozgást a szemöldökközpontod helyén, és így stimuláld. Ezt az óramutató járásával megegyező forgó mozgást úgy értem, hogy ez egy belül a szemöldökközpontod helyén lévő forgó mozgás. Használd ugyanazt a mentális izomparancsot, mint a harmadik szem megnyitásánál, de most forgasd, mintha mondjuk mentálisan izgatnád egy ceruzával. A legjobb, ha váltogatsz a két módszer között - tehát a fő mentális nyitóakció és a forgó mozgás között - amikor aktivizálni próbálod a szemöldökközpontodat. A fő nyitóakcióra mindenképp szükség van azért, hogy ráhangolja a szemöldökközpontodat az aurára. Miközben a fent leírtakat csinálod, türelmesen tarts fent a relaxált tekintetedet is, egy kicsit mellé és mögé nézz a könyvnek. Egy idő után (néhány másodperctől pár percig terjedő idő alatt - a korai szakaszban) látni fogsz valamilyen halvány csillogó jelenséget a levegőben, a könyv körül. Aztán észreveszel egy halvány keskeny fénycsíkot kiépülni közel a könyv pereméhez. Ez a könyv éterikus aurája.

Maradj relaxált továbbra is! Ne válts fókuszt - semmiképp! Ne nézz rá közvetlenül! Pislants ha kell - az aura gyorsan vissza fog jönni! Nemsokára egy világossárga (kék könyv) vagy egy világoszöld aura (piros könyv) fog megjelenni, a halvány éterikus aura körül. Ha fókuszt váltasz, megfeszülsz, vagy direkt ránézel az aurára, az aura azonnal el fog tűnni. Az aurát a periférikus látással tehát az oldalsó látómezővel kell nézni. Ha valami történik és az aura eltűnik, ne izgasd fel magad. Csak figyeld tovább, nyugodtan, és türelmesen, amíg vissza nem tér. A korai szakaszokban az aura sokszor hajlamos teljesen eltűnni. Ez teljesen normális. Tarts ki és egyre kevesebbszer fordul majd elő, ahogy egyre inkább elsajátítod ezt a nézőtechnikát. Miután elvégezted az első lépéseket, gyűjts össze néhány könyvet és borítsd be őket, mindegyiket különböző elsődleges színekkel. Minél erősebb a szín, annál jobb - annál erősebb lesz az aura is, és így könnyebb lesz látni is. Tanulmányozd ezeket a színes könyveket, egyszerre egyet, és írd le milyen színeket látsz körülöttük. Figyeld a könyveket, most kettőt egyszerre, és figyeld meg, hogy az aurikus színek hogyan hatnak egymásra. Következő lépésként szerezz egy növényt vagy friss virágokat és tanulmányozd az aurájukat. Az aura, amit körülöttük fogsz látni, élő aura. Tartsd észben, hogy a levelekből és szirmokból aurikus színek áramolnak ki. A narancs árnyalat, amit látni fogsz a zöld részek körül (törzs, levelek) a zöld szín aurikus színéből jön - ez olyan mintha egy zöld könyvet néznél. Néhány más szín, a virágoknál a szirmok színéből származik majd. Egy sokkal világosabb és jobban kivehető éterikus aurát és egy erősebben csillogó, optikai jelenséget látsz majd a növények körül. Az élő aurák sokkal finomabbak, ezért nehezebb őket látni, mint egy sima színek auráját. Gyakorlással, a növények auráját is egyre könnyebb lesz látni. Figyeld a saját aurádat is. Ezt kint is lehet végezni (a Nap mögötted legyen), vagy odabenn a szobában egy semleges háttér előtt. Nyújtsd ki a kezed magad elé, és tanulmányozd a kézfejedet és az alkarodat. Le is feküdhetsz és így akár a lábaidat is tanulmányozhatod. A következő lépés az emberi aura megfigyelése. 1. fázis A megfigyelni kívánt személy viseljen színes mezt, pulóvert vagy kabátot - vagy bármilyen más színes ruha is megteszi. Bármilyen színt használhatsz, kivéve a kéket - mert ez elárasztja és elrejti a sárga intellektust, amely a legsűrűbben látott szín a fej körül. Győződj meg arról, hogy a nyak felső része meztelen. Figyeld a vállai övezetét, használd ugyanazt a technikát, mint a könyveknél. Látni fogod a pulóver aurikus színét kiépülni könnyedén, a váll részeinél. Közben csináld folyamatosan a mentális nyitóakciót is. Amikor a pulóver aurája már tisztán látszik a váll körül, váltsd a fókuszodat óvatosan egy kicsit magasabbra - tehát most a meztelen nyakát nézd a személynek. Tartsd meg a pulóver auráját is a látómeződben. Figyeld meg, hogy milyen színeket veszel észre a meztelen nyak körül kiépülni. Ennél a gyakorlatnál fontos, hogy a szemöldökközpont és a szemek együtt dolgozzanak, mint ahogy a könyv esetében is. Ne fókuszálj közvetlenül a célszemély nyakára. Az aurát a periférikus látással kell nézni, tehát át kell bámulni rajta, nem pedig direkt ráfókuszálni. Elkezdesz majd látni egy kicsit más színt, a pulóver tetejének a közelében a pulóver aurikus színének a pereméből kiépülni - a meztelen nyaknál és fejrésznél. Most váltsd a a tekintetedet még egy kicsit magasabbra, hogy a látómeződ a fejjel legyen egy szintben. Tartsd a tekintetedet relaxáltan és ne változtass semmin. Ekkor egy kis sárga színt láthatsz ezen a területen. Amikor már látod ezt a sárga színt, kérd meg a célszemélyt, hogy számoljon kicsit fejben, vagy gondoljon erősen valamire. Figyeld meg, hogy erősödik-e az aurája ennek a hatására. 2.fázis Kérd meg az önkéntest, hogy vesse le a felsőteste ruháit. Tanulmányozd a meztelen bőrrészt, a semleges háttér előtt - ugyanúgy, mint a könyvnél. A felkar és a vállrész a legjobb hely a tanulmányozás megkezdésére. Meztelen bőrrel, az első dolog, amit látni fogsz egy gyenge csillámló effektus, egy homályosság a levegőben a bőrhöz közel. Következőre az éterikus aurát látod majd kiépülni a bőrből. Ez egy krémszerű halványkék füst, amely a bőrhöz tapad. Ez eléggé kivehető és normálisan fél inchnyi szélességű. Tartsd meg a fókuszodat és az aura fő színei is elkezdenek megjelenni, az éterikus aura peremén. Elsőként egy vékony színes fénycsík jelenik meg az éterikus aura körül. Ez hol megjelenik, hol újra eltűnik, vastagszik és keskenyedik egy kissé. Ez a rész nagyon idegesítő, de tarts ki és egyre könnyebb lesz. Ez a szín lassan növekedni fog és vastagabb lesz és sokkal jobban kivehető. Tartsd meg továbbra is a fókuszodat és néhány inchnyire vagy még vastagabbra növekszik. A fő aura eltűnhet és újra megjelenhet néhányszor, ahogy mondtam is, miközben lassan megjelenik. Ezt a pislogás és a szem pillanat-fókuszváltásai okozzák, és ez ellen nem tehetsz semmit. Tipp: Egy személy aurájának az erőssége nagyban függ a hangulatától és az érzelmi állapotától. Ha boldog és teli van élettel, az aurája sokkal erősebb lesz, nagyobb és világosabb. Próbáld neki lejátszani a kedvenc zenéjét, elmondani pár viccet, hogy egy jót nevessen. Ez segít energetizálni az aurát, és ezáltal könnyebb lesz látni is. Az emberi aura látása gyakorlást igényel, szóval ne legyél csalódott, ha az első pár alkalommal nem sikerül vagy csak alig látsz valamit belőle. Ha sikerült látnod az eredeti kék könyv auráját, akkor meg tudod tanulni az emberi aurát is látni. Használd a szemöldökközpont-nyitó módszert, amely a szemöldökközpontot stimulálja, és amely a felelős a nem-fizikai látásért. A használatával növekedni fog az ereje és az aura látása folyamatosan egyre könnyebbé válik. Ha gyenge természetes képességed van ehhez, akkor néhány hétig eltarthat, mielőtt az első aurát megpillanthatod - de gyakorlással te is képes leszel látni. Azt ajánlom, gyakorlod a mentális nyitó és stimuláló gyakorlatokat, és figyeld az aurát legalább néhány percig minden nap. Ez stimulálni fogja a szemöldökközpontodat és gyorsabban fejlődsz. Észre fogod venni, hogy lesznek olyan napok, amikor az aurát csak nagyon nehezen leszel képes látni. Észreveszed majd azt is, hogy a szemöldökközpontod néha nagyon aktív lesz valamilyen különös oknál fogva. Előfordulhat, hogy csak ülsz és beszélgetsz valakivel, és akkor hirtelen meglátod az auráját, vagy a ruhája auráját - mindenféle erőlködés nélkül. Az erős spontán aurikus látás jelenetei rendszeresen ismétlődnek majd, miután elkezdted stimulálni és fejleszteni a szemöldökközpontodat, az auralátás gyakorlásán és az aura megfigyelésén keresztül. Miután sikerült meglátnod az első emberi aurádat, ezzel megtetted az első lépést egy sokkal színesebb és gazdagabb világ felé. Ha eleget gyakorolsz és fejleszted a látásodat, akkor egyre fejlettebbé vélik majd a szemöldökközpontod is, és ennek köszönhetően egyre tisztábban látod majd az aurát. A következő lépés a tisztánlátás kifejlesztése lehet. E képesség segítségével képes leszel a világ sokkal finomabb energiáit is észlelni. Képesek leszünk érzékelni a karmikus hatásokat, az életkörülményeket, a múltbéli cselekedeteink eredményeit, a jövő eseményeit és lehetőségeit ezen energiák segítségével - plusz még egy csomó más lenyűgöző és érdekes dolgot. Ezeket az energiákat tisztánlátással szimbólumokban gazdag metaforikus képekként érzékeljük. Ezek a látomások jelentkezhetnek egyszerű állóképek vagy akár színdús mozgóképek formájában is. forrás: Robert Bruce Auralátó Tanfolyama